به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران هرمزگان حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق فاضل در نشست علمی _تخصصی راهبردهای مهارت افزایی تدوین پژوهش پایانی که به صورت مجازی و با حضور خواهران طلبه سراسر کشور به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد بیان کرد: طبق فرموده امام صادق (علیه السلام) نوشته ها برای اینکه ماندگار شوند باید نوشته شوند.
وی ادامه داد: ظاهر این روایت بر مواظبت از کتاب و دفترچه اشاره می کند حال آنکه یک بحث این روایت حفظ کتب و دفتر است و بحث دیگر آن در مورد حفظ دانش هاست.
معاون پژوهش مدرسه علمیه فیضیه مازندران به روایت دیگری از امام صادق ( علیه السلام) "چه بسا اتفاق میافتد با موت دانشمندان علم ان ها از بین میرود " اشاره کرده و گفت: این مطلب یک فاجعه است در طول تاریخ دانشمندان و اندیشمندان بزرگی بودند که هر کدام اندیشه ای داشتند که گروهی با مکتوب کردن اندیشه خود آن را ماندگار کردند ولی بسیاری از آنان اهل نوشتن نبودند و متاسفانه اندیشه آن ها با خودشان از بین رفت .
وی اظهار داشت: استادی که با مبانی اسلامی کار می کند باید دانسته های خود را مکتوب کند تا در حال و آینده همگان بتوانند از آن بهره ببرند.
عضو شورای پژوهشی حوزه علمیه خواهران مازندران به تدوین پژوهش پایانی مقاله سطح دو و پایان نامه سطح سه و رساله سطح چهار اطلاب اشاره کرده و اذعان داشت: مجموع انها هدف اصلی همه مقالات و پایان نامه های تحصیلی اشنایی طلبه با اصول اولیه و روش پژوهش است .
وی تصریح کرد: از طلبه سطح دو انتظار حل معضل جامعه نمی رود حل معضل وظیفه اساتید متخصص و پژوهشگران است بحث اقتصاد اسلامی ، بحث امنیت سیاسی و بررسی تصحیح روش بانکی و سپرده گذاری برای استادی است که بر این مسائل مسلط باشد.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل افزود: یک مبلغ باید با اصول اولیه پژوهشگری آشنا باشد تا یافته هایش جدید و جذاب باشد و مباحثی که برای عموم مردم کاربرد دارد در منبر خود مطرح کند که این مقدار یافته با اصول اولیه پژوهش به دست می اید.
وی در پایان بیان کرد: یک محصل ،یک مدرس ، مدیر برای موفقیت در کار خودش در طول پژوهش به اصول پژوهش نیاز دارد که این اصول را در پایان نامه سطح سه، مقاله سطح دو و رساله سطح چهار می تواند یاد بگیرد و پس از آن که پژوهشگر به هدف خود رسید می تواند در جشنواره ها شرکت کند و رتبه هایی را بدست آورد.