برگزاری کرسی علمی ترویجی "بایسته های تمدن نوین اسلامی درقران وسنت با تاکید بربیانیه گام دوم انقلاب اسلامی"

شناسه خبر : 115832

1400/09/23

تعداد بازدید : 217

برگزاری کرسی علمی ترویجی
به مناسبت هفته پژوهش کرسی کرسی علمی ترویجی "بایسته های تمدن نوین اسلامی درقران وسنت با تاکید بربیانیه گام دوم انقلاب اسلامی" برای طلاب خواهر هرمزگانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران هرمزگان خانم مریم جعفری سراجی در این کرسی که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد بیان کرد: مقاله «بایسته های تمدن نوین اسلامی در قرآن و سنت با تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب» با محوریت بیانات مقام معظم رهبری (حافظه الله)  است که قطعا نیازمند به ویرایش و اصلاح است.
 
وی ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (حفظه الله) در آغاز بیانیه گام دوم انقلاب در زمینه دستیابی به تمدن نوین اسلامی بیان کرد: مقام عظمای ولایت شاخص ها را برشمرده و لازم است جامعه به آنها توجه داشته این شاخص ها را که از جمله آنها محوریت قرآن، محوریت عقلانیت، تولید علم، پایبندی به علم است به صورت جهانی مدنظر قرار دهند.
 
خانم جعفری تصریح کرد: خردورزی شاخصه ای است که مقام معظم رهبری (حفظه الله) آن را بن مایه تمدن اسلامی دانسته و در قرآن بسیار، انسان به خردورزی دعوت شده و همه علما و فلاسفه  معتقدند که بدون عقلانیت، بشر به جایگاهی که باید نمی رسد. 
 
وی پایبندی به اخلاق را به عنوان یکی دیگر از شاخصه های تمدن نوین اسلامی در این مقاله برشمرد و گفت: بدون اخلاقی که توام با عمل باشد علم ظهور پیدا نمی کند و پایگاه توحیدی که در قله وجود دارد باید مدنظر باشد. 
 
وی به لزوم وجود حکومت مردمی در تمدن نوین اسلامی اشاره کرده و بیان کرد: نگاهی که امروز استکبار از اسلام ارائه می دهد تاریک و خاکستری است و جامعه اسلامی باید این را روشن کند و تمدن نوین اسلامی باید بیان کند که جامعه منزوی نیست بلکه پویا، هدفمند، عالم، عاقل هدایت کننده و تولید کننده علوم و استکبارستیز است.
 
استاد حوزه علمیه خواهران هرمزگان اشاره کرد: با توجه به کمبود وقت شاید این مقاله اشکالاتی داشته باشد که سعی بر اصلاح آن خواهد بود.
 
خانم زینب طیبی به عنوان ناقد اول این کرسی بیان کرد: جوانی که در واقع توجه به معنویات و با انگیزه و باایمان و باخرد باشد و قدردان توان خودش باشد و به استعدادها و توانمندی خودش باور داشته باشد، حتی اگر محیط پیرامون ما به نحوی باشد که اجازه بالندگی و رشد را به جوان ندهد و باز این جوان باید خودش مسیر را پیدا کند و تمدن نوین اسلامی مرحون همان رشد و بالندگی جوانان ما است.
 
وی بیان کرد:  خانم جعفری نویسنده این مقاله با قلمی بسیار عالی و فاضلانه ی خود در کمترین زمان مطالب را برای کرسی و مقالات علمی آماده کرده و بیان شیوا و قلم سلیس و روان در اثر دیده می شود.
 
 
خانم طیبی به عدم  اشاره به مباحث و مستندات قرآنی  و روایی موضوع در این مقاله اشاره کرد و اذعان داشت:  در این اثر به روشنی بیانات مقام معظم رهبری (حفظه)  مشاهده می شود و اما به صورت کلی به مباحث قرآنی و حدیثی اشاره شده است.
 
وی باز تعریف واژه ها و مفاهیم به کار برده شده در مقاله را لازم دانسته و بیان کرد: شاخص ها، بایسته ها، شایسته ها، الزامات، ملزومات و حتی خود عنوان بایسته های تمدن نوین اسلامی شایسته است واضخ تر تعریف شده و مستندات قرآنی و روایی آنها بیان شود.
 
در ادامه خانم سمیه احمدی ضمن تبریک هفته پژوهش و بزرگداشت یاد و خاطره حجت الاسلام عبدالمحمود جهانگیری مدیر فقید حوزه علمیه خواهران هرمزگان به عنوان ناقد دوم این کرسی بیان کرد: یکی از محاسن این مقاله قلم سلیس و روان نویسنده است که در کل مقاله به چشم می خورد.
 
وی افزود: یکی از مباحثی که شایسته است بیشتر مورد نظر قرار بگیرد بحث نوین بودن تمدن اسلامی است که البته در مقاله تا حدودی از لحاظ مفهوم شناسی بیان شده ولی به نظر می رسد برای اقناع مخاطب کافی نباشد.
 
حانم احمدی ادامه داد: دسته بندی عناوین مقاله به شاخصه های عام و  شاخصه های خاص شایسته است از نظر تعداد و شکل ظاهری مورد تجدید نظر قرار بگیرد و حتی دسته بندی اولیه را به صورت اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی نیز می توان  انجام داد.
 
وی در پایان گفت: در مقالات باید ارتباط منطقی در کل مقاله دیده شود که در بیشتر مطالب مطرح شده در این مقاله این ارتباط وجود دارد اما در برخی موارد رعایت نشده که شایسته است  در این زمینه ویرایش صورت گیرد.
 
خانم جعفری به عنوان ارائه کننده در پاسخ به نقدهای مطرح شده در پایان ضمن تشکر از مباحث مطرح شده از توجه ویژه ناقدان به این اثر و بیان نقطه نظرات ایشان تشکر کرده و اصلاح و ویرایش اثر و ارائه دوباره را مطرح کرد.
 
 
گفتنی است در این کرسی ناقد اول خانم زینب طیبی، عضوهیئت علمی دانشگاه فرهنگیان، ناقد دوم خانم  سمیه احمدی طیفکانی معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان و دبیر کرسی زینب عطاالهی استاد مدرسه علمیه خواهران الزهرا (سلام الله علیها) بندرعباس و عضو شورای علمی پژوهشی حوزه علمیه خواهران  استان هرمزگان بودند.
 
این کرسی با همکاری مراکز علمی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان، بسیج اساتید خواهران دانشگاه فرهنگیان استان قم، مدرسه علمیه کوثر بندرلنگه، موسسه آموزش عالی فاطمه معصومه بندرعباس، مدرسه حضرت زینب (س) میناب، مدرسه عالی حضرت آمنه سلام الله علیها قم، مدرسه علمیه فاطمه بنت الرسول جاسک، مدرسه علمیه نرجسیه رودان انجام شد.

نمايش اعلانات