به گزارش روابط عمومي حوزه علميه خواهران هرمزگان، حجت الاسلام و المسلمين باوقار طي گفتگويي به مناسبت گراميداشت ولادت باسعادت پيامبر (صلي الله عليه و اله) و امام جعفر صادق (عليه السلام) و هفته وحدت، نقش بانوان را یکی از عرصه های تحقق وحدت جامعه بیان داشت و اظهار كرد: باید منابع مورد نیاز در بحث علمی، مطالعاتی و ضرورت هایی که در متن جامعه وجود دارد را برای تحقق وحدت شناخت و تشریح کرد و در عرصه های مختلف جامعه جاری کرد.
مدیر دفتر نمایندگی ولی فقیه اهل سنت هرمزگان به تبیین واژه ی «ام» پرداخت و افزود: واژه مادر و «ام» به معنای اساس، شاکله و ارائه مبنای اصیل برای هر مسئله ای است که بتواند همه چیز را با خودش حمل کند و در اصطلاح به معنای این است که مادر بار تربیتی و معنویت جامعه را به دوش دارد.
استاد حوزه و دانشگاه با استناد به بیانات امام خمینی (رحمه الله) مبنی بر اینکه « از دامن زن مرد به معراج می رود، دامن زن محل تربیت بزرگ زنان و بزرگ مردان است»، اذعان داشت: تاکید جدی امام (رحمه الله) بر نقش تربیتی زنان بر کل جامعه است، زیرا مادر ام و اساس هرچیزی و اساس خانواده است.
حجت الاسلام و المسلمین باوقار به نقش مهم مادر در خانواده اشاره کرد و گفت: خانواده ای که در آن، مادر نقش خود را به درستی ایفا کند، به جهت اقتصادی، تربیتی و علمی دچار مشکل نخواهد شد و مرد را به معراج علم، اخلاق و کمال ببرد و در کنار خانواده های دیگر می تواند حرکت بزرگی را ایجاد کند.
حجت السلام و المسلمین باوقار با اشاره به اینکه دانشکده های متعدد برای زنان تاسیس شده و بستر عظیمی برای تحصیل آنان فراهم شده است، در ادامه افزود: قبل از انقلاب تعداد کمی از زنان اساتید دانشگاه بودند، اما هم اکنون حدود ۲۰ درصد از اساتید دانشگاه، از بانوان هستند که دو هزار نفر از این اساتید به جهت علمی از زنان پژوهش گر و برتر هستند.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه هفت هزار شهید و پنج هزار جانباز از بانوان هستند، تصریح کرد: آمارهای به دست آمده در عرصه های مختلف گویای حضور بانوان در عرصه های مختلف است و جامعه ی اسلامی، جامعه ای مطلوب برای ایفای نقش بانوان است.
مدیر دفتر ولی فقیه در امور اهل سنت هرمزگان ضمن اشاره به اين موضوع كه به میزان بالا رفتن آمار فرهیختگی بانوان، جامعه نیز باید فرهیخته تر شود در حالی که ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی افزایش پیدا کرده است.خاطرنشان کرد: با وجود چندین هزار دانش آموخته حوزوی و دانشگاهی اما با مسائلی در جامعه در حوزه بانوان از جمله در مسئله حجاب مواجه هستیم که سوال برانگیز است که دانش آموختگان و اساتید به چه میزان در پیاده سازی این مسئله نقش داشتند.
وی با بیان اینکه اگر نقش زن در جامعه به خوبی ایفا شود، وحدت اسلامی تقویت می شود و در ادامه اضافه کرد: زنان متولیان تربیت درست خانواده هستند که این تعریف به جهت قدرت و اقتدار وی در نظر گرفته شده است، چنانچه رسول خدا (صلی الله علیه و اله)، حضرت زهرا (سلام الله علیها) را مادر یعنی اساس و شاکله ی وجودی خود خطاب می کنند به همین دلیل حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) به ام ابیها معروف شدند.
حجت الاسلام و المسلمین باوقار بیان کرد: اگر تربیت کودکان در خانه، یا جامعه و یا در مقوله هایی که مربوط به جامعه است مثل مدرسه، دانشگاه یا محل کار به خوبی شکل گیرد، مجموع این تربیت ها جامعه ای بزرگ را تشکیل می دهد که مسیر درست را طی خواهد کرد ، در این صورت وحدت هم بهتر از قبل خودش را نشان می دهد و شکل می گیرد.
استاد حوزه با اشاره به نقش زنان در حفظ دستاورد های جامعه اسلامی تبیین کرد: به طور طبیعی دین اسلام نسبت به سایر ادیان نسبت به زنان ارزش و احترام ویژه ای قائل است و خداوند در خصوص کرامت، ارزش و اعتبار زنان تاکید فرموده است.
استاد حوزه و دانشگاه مسئله عفاف و حجاب را یکی از ارزشمندترین میراث های دین مبین اسلام دانست و تشریح کرد: اگر جامعه ی اسلامی با تمام افراد جامعه از زنان و مردان برای حفظ دستاورد های دین مبین اسلام تلاش کنند، شاهد اقتدار و سربلندی جامعه ی اسلامی خواهیم بود.
وی در پایان گفت: اگر جامعه ی اسلامی نسبت به مقوله های ارزشی، شعائر و دستاورد ها، بی تفاوت باشد، امکان دارد دچار آسیب های بیشتر و جدی تری در سال های آتی شویم.