معاون پژوهش:

دعای بیست و پنجم صخیفه سجادیه معرفی بهترین شیوه تربیتی برای والدین و مربیان

شناسه خبر : 111216

1400/06/15

تعداد بازدید : 68

دعای بیست و پنجم صخیفه سجادیه معرفی بهترین شیوه تربیتی برای والدین و مربیان
معاون پژوهش مدرسه علمیه جاسک گفت: امام هنگام نصیحت کردن فرزندان آن ها را تحقیر نمی‌کرد، تا مبادا غریزه‌ی کمال جویی آنان سرکوب شود.
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان خانم ساره حسینی پور  بیان کرد: والدین  و مربیان در مسیر تربیت فرزند، باید با آرامش، استواری و دقت و ظرافت حرکت کنند، در تربیت متربّیان عجله در وصول به اهداف کوتاه مدت، موجب آسیب­های جدّی بر آنان می­ شود.
 
کارشناس دینی ادامه داد: برای نیل به مقاصد تربیتی، تکریم و احترام به شخصیّت فرزند اهمیّت چشم­گیر دارد، احساس کرامت؛ حافظ سلامت روانی، اجتماعی و اخلاقی و پشتوانه ­ی تحرک و مسؤولیت پذیری متربّی است، مربّی باید با تکریم و احترام این احساس را برای متربّی تأمین نماید. 
 
 استاد حوزه ضمن تکیه بر سخن  امام سجاد "الهی اُمدُد لی فی اَعْمارِهِم، وزِدلی فی ءاجالِهِم، و ربِّ لی صغیرَهُم و قوِّلی ضَعیفَهُم ...؛" تشریح کرد: حضرت زین­ العابدین(علیه السلام) به عنوان یک مربّی و نیز معلّم به نقش دعا، مناجات و نیز غذای پاک و حلال، و انتخاب دوستان نیک برای فرزندان همواره توصیه می کرد. 
 
خانم حسینی پور با اشاره به اینکه امام(علیه السلام)، یکی از ادعیه­‌ی صحیفه را به فرزندان اختصاص داد و در آن از خداوند متعال درخواست نمود"وَاَعنّی عَلی تَربیتِهِم و تأدیبِهم و بِرّهم" تصریح کرد: امام با استعانت از خداوند برای تربیت فرزندان بر اهمیّت آن تأکید می­‌کند، و از این طریق مربّیان و والدین را به این امر مهم فرا می‌خواند، گرچه امام(علیه السلام) به عنوان مربّی، تمام شرایط یک مربّی خوب را داراست، اما مقصود از این جملات تعلیم شیوه­‌ی درست تربیت کودکان و تربیت خویشتن بوده و کسی می­ تواند مربّی خوبی باشد که پیش از دیگران به تربیت خود بپردازد.
 
وی اضافه کرد: امام(علیه السلام) همه­ ی مربّیان را به رشد همه جانبه و متوازن شخصیّت متربّی در همه ­ی ابعاد عقلی، عاطفی، اجتماعی، اخلاقی و جسمی توجه می‌دهد، احترام امام سجاد(علیه السلام) به فرزندان و کودکان در مسیر تعلیم و تربیت بوده که این شیوه برای مربّیان و متربیّان درس آموز و بهترین اسوه­ ی عمل است. 
 
معاون پژوهش اظهار داشت: حاصل تکریم فرزندان در سیره­‌ی امام چهارم(علیه السلام) شخصیّت­های بزرگی همچون امام محمدباقر(علیه السلام) است که خود نیز به عنوان معلّم و مربّی بزرگ تعلیم و تربیت انسان­ها به شمار می­ آید.
 
خانم حسینی پور در پایان خاطر نشان کرد: لازم است مسلمانان و به خصوص قشر طلاب به امر تربیت فرزندان بر اساس شاخصه های تربیت در سیره امام (علیه السلام) اهتمام ورزیده و فرزندانی صالح و لایق برای سربازی در رکاب مهدی موعود(عجل الله تعالی فرجه)  تربیت نمایند.

نمايش اعلانات