استاد و محقق تونسی:

کسی که خدا را دارد همه چیز را دارد

شناسه خبر : 109982

1400/05/08

تعداد بازدید : 753

کسی که خدا را دارد همه چیز را دارد
استاد و محقق تونسی گفت: کسی که خدا را دارد همه چیز زا دارد ولیکن اگر خدا را از دست بدهد اگر تمام دارایی های دنیا را داشته باشد باز هم نادار است چون دارایی حقیقی، دارایی معنوی است.
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران هرمزگان سید زهیر المسیلینی استاد و محقق تونسی در نشست تخصصی "ویژگی‌های حجت خدا در کلام امیرالمؤمنین، علی(علیه السلام)" که به صورت مجازی و با حضور طلاب، اساتید و فرهیختگان حوزه و دانشگاه هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، یزد، خوزستان برگزار شد بیان کرد: حجت خداوند از نظر تعدادی کم است و در جامعه این کمیت ملاک حق شمرده نشده است بلکه به اکثریت غالب توجه شده است.
 
 
زهیر المسیلینی در رابطه با بیان وظایف امام در حفظ دین دو دیدگاه را عنوان کرد و گفت: حفظ دین از وظایف امام نیست بلکه از وظایف عالمان دینی است، اما از نظر شیعه ویژگی حجت خدا و  امام جامعه  مفسر و حافظ دین  بودن است و در دوره ای هم اگر امام نتوانست مقبولیت اجتماعی را به دست آورد اما حافظ دین است.
 
وی اضافه کرد:  بر خلاف تفکر جدید جامعه که اگر مدیر جدید با مشکلی مواجه شد دیگران می گویند به آنان ارتباط ندارد و خودش باید حل کند در تفکر حضرت علی علیه السلام و تفکر شیعی هنگامی که علی (علیه السلام) حاکم اسلامی هم نیست در هنگامی که دین به خطر می افتد مشاوره داده، پاسخگویی دارد تا دین حفظ شود و پایینترین وظیفه امام مسئولیت سیاسی و اجتماعی در جامعه است.
 
استاد و محقق تونسی عنوان کرد: عده ای معتقدند که پیامبر برای خودش جانشینی انتخاب نکرد و این در حالی است که پیامبر برای ترک حداقل سه روز از مدینه برای خود جانشین تعیین می کرد چگونه می تواند جامعه اسلامی را رها کرده و جانشینی انتخاب نکند.
 
وی با اشاره به خطیه 88 نهج البلاغه "در شگفتم! و چرا شگفتى نكنم از خطاى فرقه‏ هاى چنين، با گونه گونه حجّتهاشان در دين. نه پى پيامبرى را مى‏گيرند و نه پذيراى كردار جانشينند. نه غيب را باور دارند، و نه عيب را وامى‏گذارند." افزود: عده ای هستند با وجود حجت خداوند باز به اختلافات دامن می زنند و با روشنفکری که از مدل های عصر جدید است به عنوان ابزار فهم دین استفاده می کنند و عده ای دیگر نیز دین را پذیرفته اند اما به بیانات ائمه اطهار عمل نمی کنند که آنها در مبهمات گرفتار می شوند چون در موارد اختلافی نیازمند حجت خدا هستند.
 
 زهیر المسیلینی در اشاره به ویژگی های حجت خدا بیان کرد: علم حجت خدا، علم الهی و لدنی است و اکتسابی نیست و در واقع استاد ویژه نداشتند برخلاف علمای مذاهب دیگر که هر کدام استادی برای کسب علم داشته اند و حجت خدا معلمی غیر از ائمه نداشتند چنانکه علامه مجلسی و  ابوحامد غزالی معتقدند که خداوند علم لدنی و دفعتا به حجج الهی داده است.
 
وی در پایان یادآور شد: ویژگی دیگر حجج الهی، مقام خلیفه الهی  است که آن را از خداوند دریافت می کنند در حالیکه در دیدگاه دیگر  عده ای بیان می کنند می تواند مستخلف عنه مردم باشند که  طبق ایات قرآن استخلاف انسان از انسان، جز هلاکت چیزی در پی نخواهد داشت .

نمايش اعلانات