به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان، خانم سیده فوزیه موسوی، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام جواد(علیه السلام)، بیان کرد: سراسر زندگی جوادالائمه(علیه السلام ) را ظلم و ستم اجتماعی، غم و ناراحتی، رنجهای تحمیلی، مصیبتها و بلاهای اجتماعی فرا گرفته بود به گونهای که این حوادث ایشان را به يكی از مظلومترين شخصيتهای برگزيده و معصوم تاريخ تبدیل کرده است.
استاد حوزه با اشاره به اینکه، حضرت جواد(علیه السلام) همه فضایل حسبی و نسبی دیگر امامان را داشت و از همان دانش، عصمت، جایگاه معنوی، علمی، اخلاقی، هدایتگری، ولایت و مقام امامت برخوردار بود، افزود: امام جواد(علیه السلام) در محاصره چنان فضايی از نگاههای بدبينانه اجتماعی قرار گرفته بود كه علاوهبر مخالفان و حاكمان، مردم و حتّی برخی از شيعيان، او را در تنگناها و فشارهای زندگی اجتماعی قرار داده بودند و عرصه را بر بروز شخصیت الهی ایشان تنگ کرده بودند.
کارشناس دینی خاطر نشان کرد: ضعیف بودن مستندات تاریخی درباره زندگی این امام بزرگوار نیز گونه دیگری از مظلومیت ایشان را به نمایش میگذارد. در طول تاريخ پس از زندگی ايشان، تاريخنگاران كمترين گزارشها را از زندگی ايشان ثبت كردهاند و در نتيجه مردم و حتّی شيعيان درباره سيره و سبک زندگی ایشان و مسائل و مشکلاتی که با آن مواجه بوده است كمترين اطلاعات را دارند.
معاون مدرسه علمیه با بیان جلوه دیگری از مظلومیت امام جواد(علیه السلام) تصریح کرد: مأمون از یک سو به خاطر دانش، فضل، حکمت، کمال، ادب و عقل امام جواد(علیه السلام) شیفته شخصیت وی شده بود و از سوی دیگر او را خطری بالقوه برای حکومت و خلافت خود میدانست، او دخترش ام فضل را به ازدواج امام در میآورد، به این وسیله امام بايد عمری را در كنار دختر مأمون به سر می برد كه قاتل پدر اوست.
وی در پایان اذعان داشت: امام جواد(ع)، مسئولیت رهبری و امامت خود را به درستی انجام داد و علاوهبر اینکه در مناظرهها و مجالس مختلف مفاهیم دینی را تبلیغ میکرد، شاگردان بسیاری تربیت و در شهرهای مختلف نمایندگان فراوانی اعزام و یا تعیین کرد که نام آنها در متون اسلامی بر جای مانده است.