رمضان، ماه مجاهدت با نفس، تعالی و ترقی انسان است

شناسه خبر : 106701

1400/02/19

تعداد بازدید : 211

رمضان، ماه مجاهدت با نفس، تعالی و ترقی انسان است
استاد اخلاق حوزه علمیه خواهران گفت: رمضان، ماه تقوا، اخلاص، بندگی خدا، تعالی و ترقی انسانی و رسیدن به آن نیاز به مجاهده و تکرار دارد.
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی معصومی، در نشست اخلاقی" راهکارهای تعالی نفس با ماه بندگی" که در بستر فضای مجازی که با حضور طلاب مدارس علمیه خواهران هرمزگان برگزار شد، بیان کرد: انسان برای تعالی و رشد باید در مسیر بندگی خدا تلاش کند تا به آنچه خدا از او می‌خواهد برسد و رضایتش را از او اعلام کند.
 
استاد حوزه با اشاره به اینکه در صورتی می‌توان به تعالی رسید که انسان راه را بلد باشد، افزود: اگر انسان هر کاری که مطابق بافرمایش، سنت، راه و روش پیغمبر عظیم الشان اسلام نباشد، انجام دهد، مورد قبول خداوند نیست، چرا که خدا، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) را به عنوان شاخص برای مسلمانان قرار دادند. 
 
کارشناس دینی با استناد به آیه"ولکم فی رسول الله اسوه حسنه و روایت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)" لاعمل الا بالاتباع السنه" هیچ عملی پذیرفته نمی‌شود در درگاه خداوند،مگر به تبعیت از سنت رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)، تصریح کرد: در تمام پیامبران الهی، آن عبد خالصی که خدای متعال از همه بالاتر و مقرب‌تر قرار داده، نبی مکرم اسلام است .
 
حجت الاسلام و المسلمین معصومی ادامه داد: قرآن وسیله ای است که ما را به خدا نزدیک می‌کند و پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) هم به آیات قرآن عمل کرده چه در گفتار و عمل، خدای متعال هم او را معصوم قرار داده،" و ماینطقُ عن الهوی ...".
 
حجت الاسلام والمسلمین معصومی با استناد به آیه مبارکه "الم اعهد الیکم یا بنی‌آدم ان لا تعبد الشیطان" ما با شما عهد کردیم که بندگی و اطاعت شیطان  را نکنید" افزود: مهمترین امری که انسان می‌تواند در مسیر خداوند قرار بگیرد و راه را باز کند، مبارزه با شیطان و نفس است .
 
استاد حوزه اظهار داشت: اولین چیزی که  باید بدانیم این است که شیطان و نفس اماره، دشمن هستند و به واسطه آن حسادتی که دارند، نمی‌خواهند که انسان به مراتب بالایی از انسانیت و تعالی دست پیدا کند . 
 
کارشناس دینی با تاکید بر اینکه، راه مبارزه با شیطان این است که سه بار پشت سرهم به حرفش گوش ندهید، تصریح کرد: با این کار موتور محرکه‌ی محبت خدا در انسان ایجاد می شود به این معنا که او را در مسیر تقوا و هدایت الهی قرار می‌دهد. 
 
وی در پایان با بیان اینکه، علم را باید در صحنه عمل آورد، خاطر نشان کرد: تئوری یک چیز و کارگاهی عمل کردن یک چیز دیگری است، پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) این کار را در زندگیشان به صورت کارگاهی عمل کرده، برای همین است که می‌گویند، " و لکم فی رسول الله اسوه حسنه".

نمايش اعلانات