بانو مجتهده امین(ره) الگوی زن مسلمان معاصر است

شناسه خبر : 101440

1399/10/15

تعداد بازدید : 329

بانو مجتهده امین(ره) الگوی زن مسلمان معاصر است
مبلغ فعال مدرسه علمیه ریحانه الرسول جزیره‌قشم گفت: بانو مجتهده امین الگوی سوم زن مسلمان معاصر است که نه مانند زن غربی حضور مبتذلانه در جامعه پسندیده و نه همچون زن شرقی گوشه‌نشینی اختیار کرده است.

خانم مریم ماهوتیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کوثر از هرمزگان بیان کرد: سیده نصرت بیگم امین معروف به بانو علامه امین(ره)از عالمان و عارفان زن شیعه و اهل اصفهان بوده که در سال ۱۲۶۵ خورشیدی متولد و نسبش با سی واسطه به علی بن الحسین(علیه‌السلام) می‌رسد که از ۴ سالگی به فراگیری قرآن، یازده سالگی به تحصیل زبان عربی و در ۱۵ سالگی علی رغم تاهل، همسرداری و تربیت فرزند به تحصیل علوم اسلامی ادامه داده است.

وی ادامه داد: دوران جوانی بانو مجتهده امین(ره) در راه کسب علم و معرفت سپری شد و تمام مشکلات تحصیل برای زنان متدین در آن زمان را پشت سر نهاده و با تلاش شبانه‌روزی به درجه اجتهاد رسید.

مبلغ فعال مدرسه علمیه ریحانه الرسول(سلام الله علیها) اضافه کرد: علمای بزرگ در توصیف آن بانوی فرزانه وی را شریف، اصیل، برگزیده زنان زمان و مایه‌ی شگفتی دوران، خوانده که عمر با برکت خویش را در راه تحصیل علوم صرف نموده و از محضر اساتیدی چون میرزا علی اصغر شریف، میرزا علی شیرازی، سید علی نجف آبادی، لطیفیان سرگزی، حسین نظام الدین کجوی و ابوالقاسم زقره‌ای بهره برده است.

ماهوتیان به بیان خدمات فرهنگی بانو مجتهده امین پرداخته و افزود: وی از ۴۰ سالگی تا پایان عمر به تالیف کتاب، تدریس و پاسخگویی به پرسش های دینی و تاسیس موسسات فرهنگی مشغول بود که تاسیس مدرسه علمیه خواهران و چندین دبیرستان دخترانه و تربیت شاگردان، بخشی از فعالیت‌های ایشان محسوب می‌شود که در اوضاع بسیار سخت فرهنگی و سیاسی زمان رضا‌خان زمینه‌ی تحصیل زنان علاقمند به آموختن را فراهم ساخت.

وی واکنش بانو امین(ره) را در واقعه کشف حجاب رضاخانی تشریح و بیان کرد: علامه بانو امین(ره) بیشتر وقت خود را در خانه سپری و هنگام لزوم از منزل خارج و ایراد خطابه نموده و به تعلیم و راهنمایی زنان می‌پرداخت که در حادثه کشف حجاب، واکنش سخت و پاسخی کوبنده به زنان مدعی اسلام نشان داد تا قباحت کشف حجاب معلوم و دشمنی رضاخان با دین را سبب رسوایی آنان بسازد.

مبلغ فعال مدرسه علمیه ریحانه الرسول (سلام الله علیها) تالیفات بانو امین را «اربعین هاشمیه»، «جامع الشتات» «مخزن اللیالی در مناقب مولی الموالی علی (علیه‌السلام)»، «معاد یا آخرین سیر بشر»، «نفحات الرحمانیه فی الواردات القلبیه»، «تفسیر مخزن الاسرار» و «روش خوشبختی و توصیه به خواهران ایمانی» بیان کرد و افزود: وی تنها بانوی مجتهده در جهان اسلام بوده و مقبره ایشان نیز به شکل چادر طراحی شده است.

ماهوتیان با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری«تجلیل از بانوی اصفهانی و ارائه شخصیت عرفانی و فقهی و فلسفی برجسته یک زن در کشور کاری سودمند و در جهت احیای ارزش های اسلامی در زنان به نظر می رسد» عنوان کرد: معرفی بانوان تاریخ ساز برای دختران جوان امروز تاثیر شگرفی در تحقق تمدن اسلامی خواهد داشت.

وی بانو مجتهده و علامه امین(ره) را الگوی سوم زن مسلمان معاصر یاد کرد و ادامه داد: علامه(ره) نه مانند زن غربی حضور مبتذلانه در جامعه را پسندیده و نه همچون زن شرقی گوشه‌نشین است بلکه این شخصیت برجسته شیعه توانسته سبکی برای زندگی سعادتمندانه زنان ارائه دهد.

خانم مریم ماهوتیان شناسایی زنان دانشمند و تاثیرگذار و انتشار سیره آنان را در بین جوانان و فضای مجازی، از وظایف طلاب و مبلغان مدارس علمیه خواهران دانست و تاکید کرد: سبک زندگی مجتهده و علامه امین(ره) گره‌گشای مشکلات بسیاری از طلاب جوان خواهد بود.

نمايش اعلانات